Hıfz Namazı Hafıza Kur'ân'ı Hıfz Etme Namazı ve Duası

delailhayrat
Cuma gecesinin son üçte birinde kalkar, buna güç yetiremezse gecenin evvelinde veya ortasında kalkar, abdest alıp dört rek'at namaz kılar. Zamm-ı sûre olarak birinci rek'atta Yâsîn, ikincide Duhân, üçüncüde Secde, dördüncüde Mülk sûrelerini okur. Teşehhüdü bitirince de şu duayı yapar:

delailhayrat
"Hamd, Âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur."
"Hamd olsun o Allah'a ki, gökleri ve yeri yarattı, karanlıkları ve aydınlığı var etti."

delailhayrat
"O Allah'a hamd olsun ki, kulu Hz. Muhammed (sav)'e Kitab'ı indirdi."

delailhayrat
Allah'ı tesbih ederim, hamd Ona mahsustur. Allah'tan başka ilâh yoktur, Allah büyüktür. Havi ve kuvvet yüce ve azim olan Allah'ın (elinde)dir.

delailhayrat
Allah, bütün kusurlardan münezzehtir. Ona (kendine mahsus hamdiyle) hamd ederim. Azim olan Allah, bütün eksikliklerden münezzehtir.

delailhayrat
Allahım, Efendimiz Hz. Muhammed'e ve Onun âline Allah'ın kemâlâtı adedince ve kemaline yaraşır şekilde salât-ü selâm et ve bereket ver.

delailhayrat
Allahım, Hz. Muhammed'e ve Hz. Muhammed'in ailesine, Hz. İbrahim'e ve Hz. İbrahim'in ailesine salât ettiğin gibi salât et. Hz. İbrahim'e ve Hz. İbrahim'in ailesine bereket ihsan ettiğin gibi, Hz. Muhammed'e ve Hz. Muhammed'in ailesine de bereket ihsan et. Şüphesiz Sen, her bakımdan hamde lâyık ve sânı yüce olansın.

delailhayrat
Allahım, Efendimiz Hz. Muhammed'e ve Onun sair nebî ve mürselîn kardeşleri üzerine, Allah-ü Tealâ'nın mülkü bakî kaldığı müddetçe, mahlûkatının adedi, Zâtının rızası, Arşının ağırlığı ve kelimelerinin mürekkebi adedince salât-ü selâm et ve bereket ver.

delailhayrat
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanan kardeşlerimizi bağışla, kalblerimizde inananlara karşı bir kin bırakma. Rabbimiz, Sen çok şefkatli ve çok merhametlisin."

delailhayrat
Allahım, beni yaşattığın müddetçe ebedî olarak ma'siyetleri terk etme hususunda bana merhamet et, beni ilgilendirmeyen şeylerin altına girmekten beni esirge, Seni benden razı edecek şeylere karşı güzel bakmayı bana ihsan et.

delailhayrat
Semâvât ve arzı yoktan yaratan, celâl, ikram ve daimî izzet sahibi Allahım.

delailhayrat
Yâ Allah, yâ Rahman, Senden, celâlin ve yüzünün nuru hürmetine, bana öğrettiğin gibi kalbimi kitabının hıfzı ile sürekli irtibatlandırmanı ve benden Seni razı edecek şekilde onu okumakla beni rızıklandırmanı isterim.

delailhayrat
Gökleri ve yeri yoktan yaratan, celâl, ikram ve daimî izzet sahibi Allahım.

delailhayrat

Yâ Allah, yâ Rahman, Senden, celâlin ve yüzünün nuru hürmetine, kitabınla gözümü nurlandırmanı, lisanımı çözmeni, kalbimi ferahlandırmanı, sinemi açmanı ve bedenime amel ettirmeni isterim. Çünkü hakta bana Senden başka yardım edecek yoktur. Onu da ancak Sen verirsin. Havi ve kuvvet sadece yüce ve azîm Allah'ın elindedir.

delailhayrat
(Bunu üç, beş veya yedi cuma tekrarlar.)

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski