Ölen Yakınlarımızı Rüyada Görmek İçin Dua

Felahu's-Sail'de, Ebu Muhammed b. Harun b. Musa (r.a), o da imamlardan (a.s) rivayet eder ki; "Kim ölen bir kimseyi rüyada görmek isterse, temizlendikten sonra sağ tarafı üzerine yatsın, bir kez Hz. Fatıma (s.a) tespihatı okusun ve ardından şu duayı söylesin; Allah'ın izniyle onu görecektir:

اَللهُمَّ أنْتَ الْحَآدُّ الَّذي لا يُوصَفُ وَ الايمانُ يُعْرَفُ مِنْهُ مِنْكَ بَدَأَتِ الأشْيآءُ وَ اِلَيْكَ تَعُودُ فَما أقْبَلَ مِنْها كُنْتَ مَلْجَأَهُ وَ مَنْجاهُ وَ ما أدْبَرَ مِنْها لَمْ يَكُنْ لَهُ مَلْجأٌ وَ لا مَنْجَى مِنْكَ اِلاّ اِلَيْكَ فَأسْئَلُكَ بِلا اِلهَ الاّ أنْتَ وَ أسْئَلُكَ بِبِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ وَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ (ص) سَيِّدِ النَّبِيِّينَ وَ بِحَقِّ عَلِىٍّ خَيْرِ الْوَصِيِّينَ وَ بِحَقِّ فاطِمَةَ سَيِّدَةِ النِّسآءِ الْعالَمينَ وَ بِحَقِّ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ اللَّذينَ جَعَلْتَهُما سَيِّدَىْ شَبابِ أهْلِ الْجَنَّةِ (ص) أنْ تُصَلّي عَلَى مُحَمَّدٍ وَ أهْلِ بَيْتِهِ وَ أنْ تُرِيَني مَيِّتي في الْحالِ الَّتي هُوَ فيها

Allâhumme entel hâddullezî lâ yûsafu vel-îmânu yu'rafu minh, minke bedeetil eşyâu ve ileyke te'ûd, femâ aqbele minhâ kunte melce'ehu ve mencâhu ve mâ edbere minhâ lem yekullehu melcâun ve lâ melcâ minke illâ ileyk, fe es'eluke bi lâ ilâhe illâ ent, ve es'eluke bibismillâhir rahmânir rahîm, ve bihaqqi Muhammedin (s.a.a) seyyidin nebiyyîn, ve bihaqqi Aliyyin hayril vasiyyîn, ve bihaqqi Fâtimete seyyidetin nisâil âlemin, ve bi-haqqil Haseni vel Huseynillezîne ce'altehumâ seyyidey şebâbi ehlil cenneh (s.a.a), en tusallî alâ Muhammed'in ve Ehlibeytih, ve en turiyenî meyyitî filhâlilletî huve fîhâ.

[Allah'ım, sen vasfedilemez bir niteliğe sahipsin. İman onunla tanınır, her şey kaynağını senden alır ve sana döner. Sana yönelene sen sığınak ve kurtarıcı olursun, sana sırtını dönen ise senden başka sığınak ve kurtarıcı bulamaz. O halde "lâ ilâhe illallah" sözü, "bismillahir-rahmanirrahim" cümlesi ve peygamberlerin efendisi Hz. Muhammed'in (s.a.a), vasiylerin en hayırlısı İmam Ali'nin (a.s), âlemlerdeki bütün kadınların hanımefendisi Hz. Fatıma'nın ve cennet gençlerinin efendileri kıldığın Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in (a.s) hakkı hürmetine senden diliyorum; Muhammed'e (s.a.a) ve O'nun Ehlibeyt'ine (a.s) salât gönder ve hangi hâl üzereyse, ölmüş yakınımı bana göster.]

Yine rivayet ederler ki; "Ölen kimseyi görmek için uyumadan önce pak ve temiz olmalı, kıbleye dönmeli, sağ yana yatmalı, yedişer kez Şems, Leyl, Kafirûn, İhlas, Felak, ve Nas sureleri okumalı, ardından "Allâhumme erinî menâmî kezâ ve kezâ" (Allah'ım, rüyamda falan kimseyi bana göster) demeli, "keza ve keza" yerine görmeyi istediğiniz kimsenin ismini söylemeli, daha sonra da "Vec'al lî min emrî feracen ve mehracâ" (İşimde bana bir çıkış yolu göster) demeli ve bu ameli yedi gece tekrar etmelisiniz. Bu amelleri yapan kimse hiç kuşkusuz, rüyasında o kimseyi görecektir."

dua

1 Yorumlar

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

  1. 1. Günümde görmedim bugün 2. Günüm bakalım babamı görebilecek miyim 🤲

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski