Bayramın 1. Günü Zilhiccenin 10. Günü

(BAYRAMIN 1. GÜNÜ)
Zilhicce’nin 10. günü Bayramın 1.günüdür. Bayram Namazından gelene kadar oruçlu durulur. Kurban kesilir. Kurbanın eti pişirilecek oruç açılır (mümkünse).
İbni Abbas Hz.lerinden rivayet olundu ki: Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdular:
dua

Kurban bayramı’nın 1. günü olup o gün kurban kesenin, kurbanının ilk damlası ile ehlinin günahları affolunur. Ve devamla buyurdular ki; “Benim ve benden evvelki peygamberlerin zikir ettiklerinin en faziletlisi Zilhicce’nin 10 gününde söylenilen:
“LA İLAHE İLLALLAHÜ VAHDEHU LA ŞERİKE LEH. LEHÜ’L-MÜLKÜ VELEHÜ’L-HAMDÜ YUHYÎ VE YÜMİT VE HÜVE HAYYÜN LA YEMÜTÜ. BİYEDİHİ’L-HAYR VE HÜVE ALA KÜLLİ ŞEY’İN KADİR.” kavli şerifidir.”
10. Günün Tesbihi (BAYRAM)
100 defa
“Allahümme habbib ileyne’l-imâne ve zeyyinhü fî kulûbina ve kerrih ileyne’l-küfra ve’l-füsûka ve’l-ısyân vec’alnâ mine’r-raşidîn” okunur.
10. Gün Duası
Allah her şahsı ancak gücünün yettiği ölçüde mükellef tutar. Herkesin kazandığı kendi yararına kötülükte kendi zararınadır. Rabbimiz! Unutur ya da hataya düşersek bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme, bizi affet, bizi bağışla. Bize merhamet et. Sen bizim Mevlamızsın. Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et.
AYRICA 10. GÜNÜ : Yâsin Sûresi, el-Hac âyeti,
اَلْحَجُّ أَشْهُرٌ مَعْلُومَاتٌ . فَمَنْ فَرَضَ فِيهِنَّ الْحَجَّ فَلاَ رَفَثَ وَلاَ فُسُوقَ
وَلاَ جِدَالَ فِي الْحَجِّ. وَمَا تَفْعَلُوا مِنْ خَيْرٍ يَعْلَمْهُ اللهُ . وَتَزَوَّدُوا ، فَإِنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوَى ، وَاتَّقُونِ يَا أُولِي الأَلْبَابِ
(El haccu eşhurun ma’lûmât, fe men farada fîhinnel hacca fe lâ refese ve lâ fusûka ve lâ cidâle fîl hacc, ve mâ tef’alû min hayrın ya’lemhullâh, ve tezevvedû fe inne hayraz zâdit takvâ, vettekûni yâ ulîl elbâb.){el-Bakara 197} okunur.
3 tekbir ve 33 defa da “ اللّهُمَّ ثَقِّلْ مِيزَانَنَا بِالْحَسَنَاتِ :=>
ALLAHÜMME SEKKİL MÎZÂNİNÂ BİLHASENÂTİ
(Allâhım! Hasene (sevaplarla) tartımızı ağır getir.)” çekilir.

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski