Rızkı Azaltan Eksilten ve Fakirliğe Yoksulluğa Sebep Olan Durumlar

1-Günah işlemek : Yani büyük günahlar 76 tane büyük günah vardır  bunlara insan irtikap edince insanın 40 günlük rızkı eksilir.

2- Yalan söyleme: Aslında yalan söylemekte bu 76 tane büyük günahın içine girer fakat insanlar Yalan söylemeyi artık sıradan bir şey saydığı için bunu özel olarak belirt me ihtiyacı duyulmuştur.

3- Çok uyumak: Özellikle sabah namazı vakti ve güneş doğarken uyumak. Çürkü melekler rızkı bu vakitte dağıtırlar eğer kişi uyanık  ise rızkı ayağına gelir eğer uyuyor ise rızkı yer yüzüne saçılır arada bul denir.

4- Çıplak yatmak: insanların sizi çıplak bir vaziyette görmesinden utanırsınız  peki Allahuteâla ve melekleri insanlardan daha fazla utanılmaya layık değimlidir. Hiç düşündünüzmü sağ ve solumuzda olan  kiramen katibin melekleri her an bezimle ve bizleri gözetliyor. Televizyondaki “biri bizi gözetliyor”dizisini izleyeceğinize gerçekten birinin bizleri gözetlediğini ve yaptığımız her şeyi kaydettiğini düşünmemiz gerekmezmi?

5- Ayakta işemek: Erkekler için ; Ayakta işemek  hem prostat gibi binumum hastalıklara neden verir hem Peygamberimiz sallallahu aleyhi vesellemin hadisi şerifinde  Ayakta idrar yapmanın dindeki hükmünü Hz Cabir’ den (r a): gelen bir rivayette ayakta idrar yapmayı yasakladı ” (Sünen-i Tirmizi C:1 Sh 19/20 )

6- Çıplak olarak işemek: Buda yine 40 günlük rızkın eksilmesinin sebeblerindendir çünkü işenilen yerler yani tuvaletler şeytanların ve cinlerin cirit attığı yerlerdir insanları bu vaziyette gördükleri zaman hemen musallat olurlar.

7- Cünüp iken yemek yemek: cünüpken yemek yemek aynı zamanda mekruhtur insanın temizlikten uzak olduğu için, çünkü temizlik imandandır.

8- Yaslanarak yemek yemek: Çünkü yaslanarak yemek yemek hakkında

 İbnü’I-Kayyım el-Cevzî

Zâdü’l-Meâd isimli eserinde “ittikâ” yani yaslanma kelimesinin:

1)Bağdaş kurarak oturmak,
2) Bir şeye dayanarak oturmak,
3) Sağa veya sola dayanarak oturmak manalarına geldiğini; bu oturuşlardan üçüncüsü mideye zararlı olduğu için, diğer ikisi de zalimlerin oturuşu olduğu için bu oturuşların üçünün de yasaklanmış olduğunu söylemiştir.

9- Ekmek kırıntılarını önemsemeyerek çöpe atma: sofrada dökülen ekmek kırıntıları itina ile toplanıp balkona veya pencere kenarına konarak kuşların yemesi sağlanılabilinir veya yolda caddede ekmek yemek. Yere illaki ekmek kırıntıları dökülür  arkandan gelen insanlarda onlara basarlar ve her bir düşen ekmek kırıntısı için 40 kırk günlük rızkın eksilir.

10- Soğan ve sarımsak kabuklarını ateşte yakmak: Çünkü soğan ve sarımsak kabukları cinlerin paralarıdır yani onlar için bir nimettir dolayısıyla nimet hor görülmüş olur.

11-Anne ve babayı isimiyle çağırmak:Çünkü Yahudi ve hiristiyanlar anne ve babalarına ismiyle hitap ederler Mehmet bey Ayşe hanım gibi veya bay john, madam kate gibi kafirleri taklit olduğundan dolayıda Müslümanlara yasaklanmıştır ve rızkın eksilme sebeblerinden  biri olmuştur.

12- Süpürge, kiprit, herhangibir ağaç parçası çöpüyle dişleri karıştırmak: Fakat dişler için özel imal edilmiş kürdan, misvakla karıştırmak bunun içine dahil değildir hatta Misvakla dişi misvaklamak sünneti seniyedir.

13- Alimlerin önünden yürümek: Tabiiki bu sadece İslam alimlerini kapsar çünkü alimler peygamberlerin varisleridir {Ebu Davud, İlm 1, (3641); Tirmizi, İlm 19, (2683); İbnu Mace, Mukaddime 17, (223)}

14- Ellerini çamur ile yıkamak:Çünkü insane çamurdan yaratılmıştır, hayvanlar çamurdan yaratılmıştır  yediğimiz ekmeğimiz aşımız topraktan çıkar yani topraktan yaratılmıştır  işlenip evin eşyalarını yaptığımız kapı pencere demir petrol herşey topraktan çıkar yani topraktan yaratılmıştır dolayısıyla toprağa saygısızlık olduğu için rızkı eksilten sebeblerden olmuştur.

15- Kapılarn eşiğinde oturmak: Kapıların eşşikleri cinlerin mekan tuttuğu yerlerdir onun için bir kapıdan içeri girerken yani bir eşiğin üzerinden geçerken besmele çekilir.

16- Kapının iki yanından bir tarafa yaslanmak: Geçiş yeri olduğundan dolayı.

17- İşediği yerde yani tuvalette abdest almak: Bu aynı zamanda mekruhturda.

18- Elbisesini üzerinde dikmek: Açıklamasında  tembelliğin alameti olduğu için denmiştir.

19- Tencere ve tabaklara yıkamadan bulaşık olduğu halde yemek koymak veya pişirmek: Bulaşık kaplar mikroptan arı olmaz.

20- Yüzünü elbisesine silerek kurulamak: Terini veya abdesten sonra, çünkü buda pasaklılığın alametlerendendir.

21- Aç iken soğan yemek: mideye zararlıdır, zararlı olan şeyler hastalığa sebeb olur hastalıklarda doktora gitmeye neden olur doktora gitmekte cepten paranın çıkmasına neden olur para çıkıncada boştan yere, alacağın iki ekmek parasından birini doktora vermek zorunda kalmış olursun buda rızkının eksilmesi demektir.

22- Evinde örümcek ağı bırakmak: Yine buda pisliğin alametlerindendir, Örümcek ağından kurtulmanın çaresi deve kuşu yumurtasıdır çünkü deve kuşu yumurtasının bulunduğu bölgeyi örümcek terk eder defalarca yapılıp denenmiştir.

23- Sabah namazını mescidde, camide kılınca camiden ilk olarak çıkmak :Günün ilk ibadetinden biran evvel kurtulmaya çalışma iması olduğundan dolayı.

 24- Namazlara karşı gevşk davranmak: Son vaktinde kılmak, namazı son vaktinde kılmak gecme tehlikesi ile karşı karşıya gelmek demektir namazın vaktini geçirmek ise zaten büyük günahtır.

25- Pazara erken girip geç çıkmak: Çünkü pazarlar şeytanların cirit attığı mekanlardır tabii pazarcılar yani Pazar satıcıları hariç.

26- Dilenen fakirden ekmek satın almak: Yani dilendiği parayla ekmek alıp satan kimseden ekmek satın almak ama normal bir yoksuldan alışveriş yapmak ona bir destek olduğu için tasvip edilir.

27- Ana ve babaya beddua etmek: Ana ve babaya kötü duada bulunmak.

28- Kapkacağı açık bırakmak: Çünkü yılın bilinmeyen herhangibir gününde dünyaya veba hastalığı yağar üstü açık olan yemeklere isabet eder onları yeyincede insanlra geçer.

29- Işığı besmelesiz kapatmak: Besmelesiz kapanan ışığın ceyranından cinler harcarlar.

30- Ateşi üflemek: Mum söndürürken mangal yaparken veya herhangibir ateşi üflemek rızkı eksilten sebeblerdendir. Sıcak yemeğide üflemek mekruhtur bunun bağlantısıda ateşi üflemekten gelir.

31- Kırık tabak, bardak, tarakları  kullanmak: Bunların kırık yerlerine mikroplar yerleşir ve oradanda yemeğe dağılır oda insanların hasta olmasına neden olur peygamberimiz sallallahualeyhi vesellem tarafından nehyedilmiştir. (Buhari- Müslim)

32- Pantolonunu ayakta giymek: Açıklamasında acelecilik olduğu için denilmektedir acelecilikte şeytan işidir.

33- Yemek yerken veya herhangibir iş yaparken  besmele çekmeden yemek veya yapmak: Besmelesiz yapılan her şeye cinler, şeytanlar ortak olur.

34- Cimrilik ve pintilikte bulunmak: cimrilik insanı sadaka ve zekat vermesinden alıkoyar bunlar verilmeyincede insanın başı beladan halas bulmaz, kurtulmaz.

Bütün bunlar insanın 40 günlük rızkının eksilmesine sebebtir yani her biri işlendiği zaman veya işlendikçe insanın 40 günlük rızkı eksilir dolayısıyla insan yoksullaşır, fakirleşir yoksulluk içinde sefalet çeken insanlara bir bakın bu sayılanlardan mutlaka brini veya birkaçını yada hepsini sürekli yapan insanlardır Allahuteâla muhafaza etsin Âmîn.

dua

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski