İşlerin Yolunda Gitmesi İçin Dualar

Her 100 defa;“Selamün Aleyke Eyyühen nebiyyü Ve Rahmettullahi ve Berekatühü”Okuyan kimselerin bütün işleri rast gider.Hiç birzaman zorluğa düşmez.

Anlamı: “Ey Allah’ın has peygamberi! Selam sana. Allah Teala’nın rahmet ve bereketi de yine senin üzerine olsun.”Bu selamlama biçimi ,mübarek mirac gecesinde Allah Teala’nın Habibi’ni huzuruna kabulü sırasında bizzat kendisi tarafından Habibi’ne yönelttiği selam biçimidir!

 Rivayete göre Allah Teala (cc),Mi’rac mülakatında Habib-i Ekrem’ine şöyle buyurur: Ey Habibim! Benim sana verdiğim bu selamı ümmetine ulaştır.O selam ile onlar sana selam verip tahiyyede bulunsunlar. Ben de her türlü felaketlere karşıonları koruyayım.

Dünya rızıklarına bereket vereyim.Kabir azabından,mahşer sıkıntısından ve cehennem azabından koruyayım.Günahlarını af ve mağfiret edeyim. Haziretü’l Kuds denilen Celal evimde onları iskan edip yerleştireyim.

İmam-ı Sünuni(ks) hazretleri diyorki; Ben bu selamı günde 100 kere okuyan ve bunu vird haline getiren kimselerden bazılarını bizzat gördüm. Onlar sonunda secdede vefat edip dünyadan göçtüler.
dua

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski